GOLDEN RETRIEVER KENNEL VAN DEN GOUDEN WATERPOT

Voor een gouden vriend(in) voor het leven !

 

EVEN VOORSTELLEN.

Wij zijn Heleen en Tjibbe van den Akker, en wonen met onze honden in Almelo.

In 2000 kochten wij onze eerste twee Golden zusjes, Ascha en Misty en waren meteen besmet met het Golden virus. Als snel stond bij ons vast dat we een nestje wilden fokken. Na alle formaliteiten te hebben doorlopen werd in 2002 het eerste nestje van Ascha geboren. Hiervan hebben we 1 teefje, Kyra, gehouden. Een nestje fokken was zo'n geweldige ervaring dat we dit vaker wilden. Met Ascha hebben we nog 1 keer een nestje gefokt, daarna mochten we van Kyra twee nestje krijgen. Nadat we uit haar laatste nestje een pup, weer een teefje, Chablise teruggehaald en gehouden hadden, is het fokken op een laag pitje komen te staan. Toen eerst Ascha en daarna Misty waren overleden hebben we in 2014 besloten om toch weer een pup te nemen. 

Dat is Winny of Remy Martin Goldens ( BO ) geworden, zij is op 23 januari 2014 geboren. 

Op 29 maart 2016 heeft Bo een nestje gekregen, en daarvan hebben wij Penny Lane v.d. Gouden Waterpot (Pebbles) gehouden. 

Op 13 mei 2018 heeft Bo weer een nestje gekregen, ditmaal 11 pups.

Op 6 november 2018 heeft Pebbles een nestje gekregen van 7 pups.

Onze doelstelling is het fokken van Golden Retrievers volgens de regels van de Golden Retriever verenigingen en de eisen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied Nederland.

De ouderdieren zijn onderzocht en goedgekeurd op erfelijke oogafwijkingen (Cataract en PRA), geröntgend op HD en ED en hebben goede uiterlijke kwaliteiten (zeer goed en  ‘uitmuntend’ behaald op een CAC tentoonstelling). Daarnaast is hun DNA onderzocht.

Het Spreekt voor zich dat beide ouders een goed en betrouwbaar karakter moeten bezitten.

Wij steken veel tijd in het socialiseren van de pups en laten ze vanaf hun geboorte bij ons in de woonkamer opgroeien samen met onze andere Goldens. Op deze wijze wennen ze aan allerlei geluiden en situaties.

Toekomstige pup eigenaren zijn regelmatig welkom om de pups te bezoeken en zo een band te krijgen met ons en de pups en de andere eigenaren.

Wij doen ons uiterste best om uiteindelijk gezonde, evenwichtige en gesocialiseerde pups mee te laten gaan met de nieuwe eigenaars.

Zoals u hierboven kunt opmaken fokken wij met passie. 


Van Pebbles hebben wij ook grote verwachtingen. NB.  Wij wijzen een pup toe aan de nieuwe eigenaar, waarbij wij zoveel mogelijk rekening proberen te houden met zijn of haar wensen. De reden is dat wij de juiste pup op de juiste plaats willen krijgen teneinde de kans op missmatches zo goed mogelijk te voorkomen. 

Daarnaast vragen wij een aanbetaling.